Cedenie medu
Cedenie je možné zaistiť v rôznych častiach technologického postupu. Prevádza sa pomocou sít.
História slovenského včelárstva
Prvú zmienku o včelárení na našom území zaznamenal grécky filozof Priscus, ktorý prišiel v roku 448 s posolstvom cisára Theodósia k hunskému vodcovi Attilovi.
Kvalitný med
Med je najznámejší a najrozšírenejší včelí produkt, v podstate ide o presýtený cukornatý roztok vytváraný včelami z nektaru a medovice.
Med ako liek – Kašel a nachladnutie
Med sa všeobecne používa k úľave pri prieduškových problémoch, ako je kašeľ a nachladnutie. V tejto úlohe ho poznali už Gréci.
Med ako liek na mnohé zdravotné problémy
Po tisícky rokov bol med uznávaný ako prirodzený „domáci liek“ na mnohé ochorenia. Jeho antiseptické vlastnosti pomáhajú tlmiť rast baktérií a plesní.
Med ako zdroj energie
Výhody medu idú nad rámec jeho vynikajúcej chuti. Med je veľkým prírodným zdrojom sacharidov, ktoré zaisťujú silu a energiu pre naše telo.
Medobranie
Kvalita medu z hľadiska obsahu vody je daná predovšetkým dobou odberu medových plástov k vytáčaniu, ktorú musí včelár určiť.
Medový šampón – normal
Mnoho dnešných vlasových prípravkov pochádza z prírodných materiálov. Jeden z prvých bol jedinečný vaječný šampón.
Odoberanie plástov
Spôsob odoberania plástov závisí predovšetkým na veľkosti premávky. Tradične sa plásty odoberajú priamo z úľov bez predchádzajúcej prípravy.